Έρευνα για τα στεροειδή και άλλα φάρμακα που ενισχύουν την εμφάνιση και την απόδοση (APEDs).Πώς χρησιμοποιούνται τα αναβολικά στεροειδή;

Ορισμένα αναβολικά στεροειδή λαμβάνονται από το στόμα, άλλα ενίονται ενδομυϊκά,29 και άλλα παρέχονται σε τζελ ή κρέμες που εφαρμόζονται στο δέρμα.35 Πολλοί χρήστες ξεκινούν με την από του στόματος μορφή και στη συνέχεια προχωρούν σε ενέσιμες μορφές,36 αφού η τελευταία προκαλεί λιγότερα ηπατική βλάβη. Ωστόσο, τα από του στόματος στεροειδή απομακρύνονται πιο γρήγορα από το σώμα, καθιστώντας συχνά αυτή την προτιμώμενη οδό για χρήστες που ασχολούνται με τη δοκιμή φαρμάκων.29 Οι δόσεις που λαμβάνονται από άτομα που κάνουν κατάχρηση αυτών των ουσιών μπορεί να είναι 10 έως 100 φορές υψηλότερες από τις δόσεις που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ιατρικών παθήσεων.36

Συχνά κατάχρηση στεροειδή

Από του στόματος στεροειδή

Αναδρόλη (οξυμεθολόνη)
Anavar (οξανδρολόνη)
Dianabol (μεθανδιενόνη)
Winstrol (στανοζολόλη)
Ρεσταντόλη (ενδεκανοϊκή τεστοστερόνη)
Ενέσιμα στεροειδή

Deca-Durabolin (δεκανοϊκή νανδρολόνη)
Durabolin (φαινπροπιονική νανδρολόνη)
Δεπο-τεστοστερόνη (κυπιονική τεστοστερόνη)
Αγοβιρίνη (προπιονική τεστοστερόνη)
Ρετανδρόλη (φαινυλοπροπιονική τεστοστερόνη)
Equipoise (ενδεκυλενικό boldenone)29,34

Ποδηλασία, στοίβαξη, πυραμίδα και οροπέδιο

Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται συχνά σε μοτίβα που ονομάζονται «ποδηλασία». Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη πολλαπλών δόσεων στεροειδών για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τη διακοπή για μια περίοδο και την εκ νέου έναρξη. Τα άτομα που κάνουν κατάχρηση στεροειδών συνήθως «στοιβάζουν» τα φάρμακα, που σημαίνει ότι παίρνουν δύο ή περισσότερα διαφορετικά αναβολικά στεροειδή, αναμειγνύουν από του στόματος ή/και ενέσιμους τύπους και μερικές φορές λαμβάνουν ακόμη και ενώσεις που έχουν σχεδιαστεί για κτηνιατρική χρήση.37,38 Η πεποίθηση είναι ότι διαφορετικά στεροειδή αλληλεπιδρούν για να παράγουν μια επίδραση στο μέγεθος των μυών που είναι μεγαλύτερη από τις επιδράσεις κάθε φαρμάκου ξεχωριστά,36 μια θεωρία που δεν έχει δοκιμαστεί επιστημονικά.

Ένας άλλος κοινός τρόπος κακής χρήσης στεροειδών αναφέρεται ως “πυραμιδοποίηση”, που συνήθως περιλαμβάνει τη λήψη τους σε έναν κύκλο έξι έως 12 εβδομάδων, μειώνοντας σταδιακά αντί να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε έναν κύκλο απότομα. Στην αρχή ενός κύκλου, το άτομο ξεκινά με χαμηλές δόσεις των φαρμάκων που στοιβάζονται και στη συνέχεια αυξάνει αργά τις δόσεις. Στο δεύτερο μισό του κύκλου, οι δόσεις μειώνονται αργά στο μηδέν. Μερικές φορές ακολουθεί ένας δεύτερος κύκλος κατά τον οποίο το άτομο συνεχίζει να προπονείται αλλά χωρίς φάρμακα. Οι χρήστες στεροειδών πιστεύουν ότι η πυραμίδα επιτρέπει στο σώμα να προσαρμοστεί στις υψηλές δόσεις και ο κύκλος χωρίς φάρμακα επιτρέπει στο ορμονικό σύστημα του σώματος να αναρρώσει.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια τεχνική που ονομάζεται “πλατό”, όπου τα στεροειδή κλιμακώνονται, επικαλύπτονται ή αντικαθίστανται με άλλο τύπο στεροειδούς για να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανοχής.36 Όπως και με τη στοίβαξη, τα αποτελέσματα της πυραμίδας, της ποδηλασίας και του οροπεδίου δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.